Inca din anul 1923, Seminarul de Sociologie, Etica si Politica al Universitatii din Bucuresti, in sedintele din aprilie, mai si iunie, a elaborat, sub conducerea domnului profesor D. Gusti, un program studentesc pentru organizarea vietii universitare.
Acestui program i s-a dat insa numai o forma de proiect, urmand ca redactarea sa definitiva sa se faca dupa un studiu prealabil al vietii studentesti si dupa consultarile studentilor insisi asupra chestiunilor puse. Pentru a obtine datele necesare, Seminarul de Sociologie a hotarat sa faca o ancheta speciala, pe baza careia sa se poata stabili pentru un numar cat mai mare de studenti ai Universitatii din Bucuresti conditiile lor de trai si activitate.
Motivele care au determinat studiul organziarii vietii Universitare in general si ancheta vietii studentesti in particular au fost expuse in „Cuvantul Inainte” al programului pentru organizarea vietii universitare publicat in Arhiva pentru Stiinta si Reforma Sociala din 1924.
In primavara anului 1930 – cand Dl. Prof. D. Gusti a detinut decanatul facultatii, reluandu-se in discutie problema studiului vietii universitare, Seminarul de Sociologie a hotarat sa faca o ancheta printre studentii Facultatii de Filosofie si Litere. […]
Roman Cresin, Ancheta sociologică asupra vieții studențești, Arhiva pentru Stiinta si Reforma Sociala, 1936 [PDF cu textul integral in ARHIVA SOCIOLBUC, la categoria „Alti membrii ai Scolii„]
Lasă un răspuns